Sminktetoválás

A szépség és a nőiesség kortalan. A mai sminktetoválások természetes hatásúak, a hiányosságok pótlásával emelem ki az arc valódi szépségét. Azt vallom, hogy a kevesebb néha több, ezért mindig ügyelek arra, hogy az adottságokhoz legmegfelelőbb technikát, színt és formát javasoljam Vendégeimnek.
Mind a szemöldök, mind a szemhéj, mind az ajaktetoválás esetében arra törekszem, hogy a Vendégek igényeihez, napi sminkelési szokásaihoz igazítva készítsem el a sminktetoválást. Lehetőség van erős színek és kontúrok nélkül a lehető legtermészetesebb hatás eléréséhez, de a kissé sminkeltebb, karakteresebb hatások kivitelezésére is.

Szeretem a hivatásom! Szeretek együtt gondolkodni a Vendégeimmel, ráérezni a stílusukra, együtt kitalálni, mi áll majd igazán jól nekik, majd megalkotni azt a sminket, amelyre mindig is vágytak. Boldog vagyok, amikor Vendégeim tündökölnek, hálás üzeneteket küldenek, ez okozza számomra az igazi örömöt.

MINDEN ESETBEN TÖREKSZEM A PIGMENT ÉS GÉP MINŐSÉGÉRE!

A nem megfelelő minőségű pigmentekkel allergiát, nem kívánt színelváltozást okozhatunk, rákkeltő anyagokat juttathatunk a bőr alá, míg a nem megfelelő minőségű tetováló gépek pedig roncsolhatják a bőrt.
Szalonunkban “Reach Compliant” minősítésű pigmentekkel dolgozunk, amelyek megfelelnek a legmagasabb európai előírásoknak és szabályoknak. A sminktetoválás elkészítéséhez orvosi sminktetováló gépeket alkalmazunk, amelyekhez egyszer használatos tűmodult használunk a maximális biztonság és sterilizáció érdekében! 

ALLERGIA VS. SMINKTETOVÁLÁS

Sokszor találkozom olyan nőkkel, akik nagyon szeretnének egy szép sminktetoválást, de félnek, mert allergiára hajlamosak. Számukra van megoldás?
A válasz határozott igen. Az allergiára hajlamosak is élvezhetik a sminktetoválás összes előnyét, két dologra kell odafigyelni. Az első, hogy a sminktetováló festék prémium minőségű legyen, azaz stabil molekuláris szerkezettel rendelkezzen, ne tartalmazzon tartósítószereket, adalékanyagokat, rákkeltő AZO alkotóelemet és nehézfémeket, illetve allergológiailag tesztelt legyen. 
Honnan tudhatod, hogy számodra biztonságos-e az adott festék, ha sok dekorkozmetikumra allergiás vagy? A válasz egy allergia teszt, melyet ezesetben a sminktetoválás előtt néhány nappal érdemes elvégeztetni. Előre ki kell választani az adott színt, majd a fül mögé apró pontot sminktetoválok. Ez nem lesz látható másnak, viszont kiderül, hogyan reagál a bőr. Ha nem történik semmi, akkor a sminktetoválás nyugodtan elvégezhető. Ha allergia lép fel, akkor vélhetően soha nem lesz sminktetoválásod. Amennyiben valaki hajlamos rá, érdemes tesztelni, mert a biztonság az első!

MIT JELENT A SMINKTETOVÁLÁS TERVEZÉS?

Előrajzoló ceruzával, filccel vagy az adott pigmenttel sminket készítünk Neked, melynek segítségével látni fogod, milyen formájú lesz a sminktetoválás. Ez szemöldök-, száj és szemhéjtetoválásnál is így van, tehát minden esetben előre láthatod, hogyan fog mutatni arcodon a sminktetoválás.
A tervezés közös feladat, vagyis a sminktetováló Veled közösen alakítja ki azt a formát, mely a legjobban illik Hozzád. A tervezés akár 60 percig is eltarthat és csak akkor fejeződik be, ha azt tudod mondani, hogy pontosan ilyet álmodtál meg magadnak!

TERVEZÉS NÉLKÜL SMINKTETOVÁLNI SZIGORÚAN TILOS!

A tervezés viszont garanciát jelent arra, hogy éppen olyan sminktetoválásod lesz, melyre mindig is vágytál.
Akiknek bár tetszik a sminktetoválás, de bizonytalanok abban, hogy szeretnének-e maguknak készíttetni, azoknak ajánlom a külön konzultáció keretein belül való tervezést, hiszen az semmilyen kötelezettséggel nem jár.


TERVEZÉS ÉS GARANCIA

A sminktetoválás hosszú évek óta létező eljárás hazánkban. Több előnye is van, többek között tartósan megszépíti az arcot.  A tartósság miatt lényeges, hogy olyan sminktetoválás készüljön, amire igazán vágysz. Erre nyújt megoldást a sminktetoválás tervezés.
3 hónapon belül egyszeri alkalommal ingyenes korrekció jár a sminktetoválásodhoz!

MIÉRT ÉRDEMES IGÉNYBE VENNI?

 • Mert ingyenesen újratetoválom a sminked
 • Mert véleményem szerint a korrekcióval együtt tudok neked tökéletes munkát végezni és nekem mindig az a célom
 • Mert változtathatsz a színén, formáján
 • Mert pótolom a gyógyulás során esetlegesen keletkező pigmenthiányokat, így lesz teljesen egységes a tetoválásod

HASZNOS TUDNIVALÓK

Élénkítés, frissítés, színmegújítás.
Általam készített sminktetoválásod frissítését 15 hónapon belül az aktuális ár 60%-os, 2 éven belül pedig 80%-os kedvezményével veheted igénybe. 
Ezek nem tartalmaznak korrekciót.

 • mert pótolom az időközben kihalványult festéket, felfrissítem a színt
 • mert visszaállítom az eredeti színt, vagy ha időközben pl. új hajszíned lett, esetleg egyszerűen csak más színt szeretnél, erre is van lehetőség

A sminktetoválás egyik legnagyobb ellensége az UV sugárzás, de van néhány további tényező is, melyekre nyáron érdemes odafigyelni. Olvasd el az alábbi három tippet és sminktetoválásod ősszel ugyanolyan szép lesz, mint nyár elején volt.

Fokozottan kell figyelnie annak, aki nyáron sminktetoválást készíttet. Aki a következőket betartja, annak nem okozhat gondot a nyári pigmentálás: erős, közvetlen napsütésnek 3-4 hétig szigorúan tilos kitenni, utána 50 faktoros fényvédő krémet használj! Az uszoda 2 hétig higiéniai okokból kerülendő. A festék 6 hét alatt beépül, stabilizálódik és elnyeri végleges árnyalatát.

Az erős napfény különösen a szemöldöktetoválásra veszélyes, de a szájtetoválásnál is érdemes figyelnünk. Ha túl nagy dózisban kap UV sugárzást, könnyen elszíneződhet. Használj 50 faktoros fényvédőt szemöldöködre és szájra!

A medencék klóros vize és az erős napsütés együttesen kiszárítják az ajkakat, ami csökkentheti a szájtetoválás színtartósságát. Ez nem a fentebb leírt elszíneződést jelenti, hanem a szín kifakulását. A fényes szín 2-3 nyár alatt púderessé, mattá válhat. A veszély könnyen hárítható. Napközben, az arcod bekrémezése során az ajkaidra is vidd fel a fényvédőt, este pedig zsíros, magas E-vitamin tartalommal rendelkező krémet, ajakápolót használj.

Gyakori kérdések a sminktetoválásról

A sminktetoválások általában 2-3 órán át tartanak beavatkozástól függően.

Az ár egyszeri korrekciót tartalmaz, de az is előfordulhat, hogy nincs szükség korrekcióra. 

Allergiatesztelt, tisztán ásványi eredetű, vegán, glicerinmentes pigmentekkel dolgozunk, amelyeket nem teszteltek állatokon. Ezek európai és magyarországi engedélyekkel és nyilvántartási számmal rendelkeznek, valamint megfelelnek a legmagasabb európai követelményeknek.

Egyénenként természetesen lehetnek eltérések, hiszen mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége, illetve befolyásolhatja a fáradtság, stressz, lelkiállapot, stb. is, hogy ki mennyire érzékeny, ebből adódóan még ugyanazon vendég fájdalomküszöbe is változó lehet.
Minden esetben egy lidocain alapú (lidocain érzékenység estén ultracain alapú) érzéstelenítővel dolgozunk, amely minimálisra csökkenti a fájdalmat.

Nem, hiszen a friss tetoválás színe 30-40%-kal sötétebb és a színárnyalat is változik a festék beépülésével.
Szemöldök és szemhéj esetén 7-10 nap alatt jön le a keletkezett pörk, míg szájnál ez kicsit rövidebb idő, 3-5 nap. A pörk leválásával a tetoválás színe jelentősen világosabb, a végleges erősség, szín és forma 6 hét alatt alakul ki, hisz ennyi idő alatt épül a pigment a bőrbe.
A korrekció ezután történik, de 3 hónapon belül!!!

Természetesen van lehetőség mindkettőre!

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szemöldök tetoválás kopik leggyorsabban. Ennek a tartóssága 1,5-2 év között van. A mai technikáknál a természetességen van a hangsúly. Minél finomabban dolgozunk, annál kevesebb pigment jut a bőrbe ami nyilván azt eredményezi, hogy gyorsabban kopik. A szemhéj- és szájtetoválás kb. 2-4 év után igényel frissítést.
Azt tudni kell, hogy ez egy általános adat, hiszen egyénenként változik a sminktetoválás tartóssága, ezt több tényező is befolyásolja, mint pl. bőrtípus, anyagcsere, hormonműködés, szolárium illetve a napozás gyakorisága, színek árnyalata.

A mostani sminktetoválások tartóssága 1,5-4 év ( szemöldök 1,5-2 év, szemhéj és száj 2-4 év) , ezért sokan gondolhatjátok, hogy drága elkészíttetni. Viszont gondoljunk bele, mennyi pénzt költünk fodrászra és pillásra havonta, körmösre 2-3 hetente vagy botox és hyaluronsavas ráncfeltöltésére félévente, hogy rendezett hajunk, körmünk, szemünk és szebb bőrünk legyen? Ha ennek összeget kiszámoljuk 1,5-2 évre , ameddig például egy szemöldök tetoválás tart, máris többre jön ki, mint a tetoválás összege. Így már nem is tűnik olyan soknak, igaz? Mivel ezt egy összegben fizeti ki a Vendég, a többit pedig részleteiben, az kevésbé tűnik soknak. És akkor még nem beszéltünk a kényelemről, hogy sport, nyaralás, szauna stb. alkalmával sem mosódik el, ekkor is szépek és magabiztosak lehetünk illetve a reggeli időspórolásról, ami smink készítésével telik.
A másik megemlítendő dolog pedig a frissítési kedvezmény. Az általam készített sminktetoválás frissítése 15 hónapon belül 60%-os áron történik, 2 éven belül pedig 20% kedvezményben részesülnek a Vendégeim.

Mindenképp előny, hiszen változik az ember egyénisége, ízlése, esetleg hajszíne, változik a trend, az idő múlásával arcunk vonásai, tónusai is megváltoznak, megereszkedik a bőr és az évekkel korábban elkészített sminktetoválás nem biztos hogy néhány évvel később előnyös marad például formailag vagy színben. Van lehetőség mindezek változtatására és ha valaki esetleg már nem szeretné, hogy legyen sminktetoválása, néhány év alatt teljesen ki is tud kopni, amennyiben megfelelő minőségű pigmenttel és géppel készült.
El kell fogadni azt a tényt, hogy nem olyan tartósak a mai sminktetoválások, de cserébe biztonságosak, nem okoznak allergiát, nem kopnak színváltozással (vörös, lila, kék stb.), és az aktuális trend és bőrállapot szerint változtathatóak!

A sminktetoválást követően 4 hétig kerüljük a szoláriumot, napot, 2 hétig a szaunát, közös fürdőket.
A kezelt felületet otthon ápolni kell egy speciális krémmel ajaktetoválás és soft powder/hybrid soft powder szemöldök esetében, valamint kerülni kell az erőteljes dörzsölést, kaparást, vłzzel való érintkezést, peelinget a tetovált területen a pörk leválásáig.

A szemöldökszőrt sosem szedjük ki, hiszen minél több megvan a sajátból, annál szebb és természetesebb eredményt érünk el. Ilyenkor a szálazott technika nagyon előnyös, hiszen teljesen “bele tud olvadni” a saját szemöldökbe.

Természetesen minden esetben előrajzolás előzi meg a sminktetoválást! Csak akkor kezdjük el a beavatkozást, ha megtaláltuk a vendéggel együtt a számára legelőnyösebb formát.

Igen, lehet. Bejelentkezésnél mindig rákérdezünk szájtetoválás esetén, hogy volt-e már herpesze a Vendégnek. Ezesetben egy gyógyszert szedetünk, aminek a pontos adagolását akkor ismertetjük.

 • cukorbetegség (kezelt esetben nem kizáró ok)
 • bőrbetegség, bőrgyulladás
 • lázas állapot
 • véralvadási zavar 
 • terhesség és szoptatás alatt
 • amennyiben anyajegy, szemölcs van a tetoválandó területen (kihagyjuk a tetoválásból azt a részt)
 • közvetlenül műtétek után

 • hiányzó vagy hiányos szemöldök
 • aszimmetrikus szemöldök, szájforma
 • keskeny száj, amit szeretnénk kicsit nagyítani
 • szem kiemelése
 • önbizalom, magabiztosság növelése
 • nem kenődik el napközben, strandon, uszodában, sport közben
 • időt spórolunk a reggeli készülődésnél

A sminktetoválást követően 3 hónapon belül egy ingyenes korrekciót biztosítok.
Általam készített sminktetoválások frissítését 15 hónapon belül 60%-os áron, 2 éven belül 80%-os áron végzem. A frissítések árai korrekciót NEM tartalmaznak!