Dermaroller

Dermaroller, a tűs henger

A tű nélküli mezoterápia (elektroporáció) rendkívül hatásos kiegészítője

A dermaroller a legújabb módszer és egyike a leghatékonyabb beavatkozásoknak az alábbi bőrproblémákra:

-Ráncok elsimítására
-Besüppedt, pattanások után megmaradt hegek simítására
-Striák kezelésére
-Bőr rugalmasságának és feszességének fokozására

Hogy működik ez az eljárás?

Ezek a mikrosérülések beindítják a saját kollagén termelődését a bőr mélyebb rétegeiben. A tüskék csak behatolnak a bőrbe és nem távolítják el a bőr felületét, mint a lézeres arcfiatalításnál. Így a gyógyulási idő is sokkal rövidebb. Ahogy a bőr egy kicsit megduzzad, a tüskék szúrási helyei már kezdenek is begyógyulni. Ez a szervezet kiváló sebgyógyulási folyamatát indítja be, melynek során új rugalmas rostok képződnek. A folyamat 6 hónapig tart.

A tűs hengert (rollert) finoman tologatva a felszínen krémmel, helyi hűtéssel érzéstelenített bőrön apró, nem vérző hámsérülések tömkelegét idézzük elő néhány perc alatt, majdnem fájdalommentesen. A gyorsaság lenyűgöző. A rollert nem szabad nagyon nyomni, éppen hogy csak belemerüljön a tű a hámba. Természetesen felületi fertőtlenítés szükséges a kezelés előtt, és nem végezzük a hengerezést a bőrfertőzés legkisebb gyanújele esetén sem. A rollerezés tehát a tűs, pisztolyos mezoterápiához képest lényegesen több, mikrohámsérülést idéz elő, lényegesen gyorsabban, tehát a sebgyógyulásban szerepet játszó szöveti faktorok mennyisége óriásira nő, ami rettenetesen fontos a bőrfeszesítő-ránctalanító hatáshoz. A rendkívül finom tűszúrások nem, vagy alig véreznek, és természetesen hegmentesen gyógyulnak.

A hengerezés befejeztével a kipirosodott bőrön a kozmetikus elektroporézist (tű nélküli mezoterápia kezelést) végezhet a páciensen, a hatóanyagok a kissé irritált, átlyuggatott hámfelszínen még intenzívebben szívódnak fel. Otthoni kezelésben a hengerelés után a szakember által javasolt bőrregeneráló hatású C-vitamin szérumot kell felkennünk (pl.: Flavo-C szérum).

Hogyan lehet ezt a többféle problémát egyféle kezeléssel megoldani?

(ránc, pattanásos heg, stria) A kollagén hiánya! Ha ugyanis a testünk több kollagént termelne, akkor nem küzdenénk ezekkel a fent említett problémákkal, sem egyikkel sem – esetleg – mindegyikkel.
A dermaroller kezeléssel természetes módon serkentjük a saját kollagénünk termelődését azokon a területeken, ahol alkalmazzuk. Segít megelőzni és akár vissza is fordítani a kollagén csökkenésével járó folyamatot.

Mi a dermaroller?

Ezt az eljárást egy olyan hengerrel végezzük, aminek felületén számos tüske található. Ezek a tüskék akár 1,5 mm mélyen a bőrbe hatolhatnak, a tű hosszúságától függően.
Az eljárás hatékonyan serkenti a kollagén képződését. A tüskék “feltörik” azokat a régi kollagén kötegeket, amik lehorgonyozzák a ráncokat, besüppedt hegeket, striákat.

Gyakori kérdések

A dermarolleres eljárásról

Mi mindenre jó ez a sok szurkálás?

A sok tűszúrás nyomán – nagyon leegyszerűsítve a kérdést – tulajdonképpen egy intenzív kollagén és elasztin rost szintézis (elválasztás) indul be a bőrben és a bőraljában alatti laza zsíros kötőszövetben. Ez azt fogja eredményezni, hogy a bőr már egy-két kezelés után is rugalmasabb és tömöttebb tapintású lesz. Másképpen fogalmazva: az életkor előrehaladtával beinduló megereszkedés lassítható, sőt részben visszafordíthatóvá is vált immár.
Ezenkívül óriási jelentőségű, hogy a fiatal férfiak és nők arcán kialakult atrófiás (besüppedő) aknés (pattanásos) eredetű hegek is jelentősen javíthatóak ezzel a módszerrel. Ez azért nagy szó, mivel eddig erre a problémára hatékony terápiás fegyver nem állt a rendelkezésünkre (igaz ez utóbbi esetben akár 10-15 kezelésre is szükség lehet).
Legújabb szakirodalmi adatok szerint a cellulit (narancsbőr) terápiájában is eredményesen alkalmazható a módszer, ami szintén igen jó hír, mert bár a cellulit kezelésére számos eljárást kifejlesztettek már, de még mindig igen nehezen tudunk segíteni az ezzel a makacs problémával hozzánk forduló pácienseinknek.

Mennyi a gyógyulási idő?

A tüskék hosszúságától függően (a ráncok, hegek mélységének megfelelően) 1-3 nap.

Kiknek nem ajánlott?

  • cukorbetegeknek
  • rosaceas bőrre
  • aktív gyulladt bőrre
  • gombás, bakteriálisan vagy vírusosan fertőzött bőrfelületre
  • terheseknek
  • keloid képződésre hajlamosaknak
  • ha valakinek gyakori a herpesze, akkor megelőzésképpen herpesz elleni gyógyszert kell szedni

Fáj-e a beavatkozás?

Nem. A kezelést helyi érzéstelenítő krém hatása alatt végezzük, így a kezelés csak minimális kellemetlenséget okoz.

Kinek ajánljuk a dermaroller kezelést?

Azoknak, akik nem akarják megfizetni a drágább orvosi lézeres arcfiatalítást. Ugyanis ez a kezelés az orvosi beavatkozás alternatívája, csak olcsóbb és nem kell hetekig otthon maradni a kezelés után. Szintén sokat javít a tágult ereken. Nyáron is elvégezhető. Kiválóan alkalmas az apró ráncok, megfáradt bőr, tág pórusok, aknés hegek, striák, terhességi csíkok kezelésére.

Mik a kezelés mellékhatásai?

Rövid ideig tartó bőrpír és duzzanat, ami miatt nem kell otthon maradnia. Bakteriális felülfertőződésre vigyázni kell, ha mégis előfordul, antibiotikummal gyógyítható. Hegesedés nagyon ritka.

Milyen eredmény várható?

Kúraszerűen alkalmazva a bőr megfiatalodik, a bőrhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, májfoltok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltűnnek.

Jelentős javulás az esetek többségében már 1-2 kezeléstől várható, amennyiben ismétlés szükséges az legkorábban (tű-méret függvényében) 1 hét múlva végezhető el.
Az igazi eredményre csak 2-3 hónapos kezeléssor után várhatunk. Ha valakinek súlyosabb a bőrproblémája, akkor 3 hónap szünet után meg lehet ismételni a teljes kezeléssort, és a bőr folyamatosan javulni fog.

Milyen gyakran csináljuk?

1-2 hetente kúraszerűen. A kezelés okától és a probléma súlyosságától függően 5-15 kezelés szükséges.
A hengerfejen eltérő hosszúságú mikortűk találhatóak, amelyek más-más bőrproblémák megoldására teszik alkalmassá a Dermarollert:

0,5 mm: finom ráncok, a száj körüli “dohányzó ráncok”, pigmentfoltok eltávolítására és a haj kezelésére megfelelő tűméret
1 mm: közepesen mély ráncok és az aknés hegek eltávolítására használatos
1,5-2 mm: mély ráncok, stria, keloidos hegek, mély aknés kráterek megszüntetésére alkalmasak, és bőrfeszesítésre (pl. szülés után a has bőrének feszesítésére).

A hengerezés befejezésével a kipirosodott bőrön tű nélküli mezoterápiás kezelést végzünk, ugyanis ilyenkor a hatóanyagok még intenzívebben szívódnak fel.

Árlista

Dermaroller
Dermaroller arc / nyak / dekoltázs28.000 Ft / 33.000 Ft / 38.000 Ft
Dermaroller + Medical Lézer arcra34.000 Ft
- Nyak / dekoltázsig40.000 Ft / 47.000 Ft
Dermaroller + orvosi elektroporáció arcra + Medical Lézer41.000 Ft
- Nyak / dekoltázs47.000 Ft / 53.000 Ft
Dermaroller bérlet 6 alkalomra10% kedvezmény
Dermaroller bérlet 10 alkalomra20% kedvezmény
A dermaroller kezelések tartalmazzák a roller árát, amik természetesen minden vendégnél sajátot jelentenek!
Call Now Button