Sminktetoválás óvása nyáron

2023-07-26

Mivel épp a forró hónapok időszakát éljük, összegyűjtöttünk néhány javallatot és eloszlatunk pár tévhitet. Ne félj attól, hogy a nyári hónapok miatt törvényszerűen elesel sminktetoválásod szépítő varázsától! Védd magad a külső hatásoktól, és ragyogd végig a nyarat úgy, hogy ne fakulj meg az őszre sem!

 

Ha nem szeretnéd, hogy többé elkenődjön a szemfestéked, fakónak hasson a szád, vagy szabálytalan ívű, keszekusza legyen a szemöldököd, akkor a sminktetoválást neked találták ki – évszaktól függetlenül. A Bolvári Sminktetováló Szalont előszeretettel látogatják még a külföldről visszatérő vendégek is, így biztos lehetsz benne, hogy mesterszintű eredményekkel távozhatsz – akármelyik hónapban is adod a fejed az üdítő szépítő beavatkozásra.

TÜNDÖKÖLJ A NYÁRI HÓNAPOKBAN IS!

Bár a sminktetoválás egyik legnagyobb ellensége az UV sugárzás, íme néhány tipp, hogy ősszel is ugyanúgy mutasson az arcod, mint nyár elején:

  • Első két napban szabadon kell hagyni, utána viszont akár naponta többször is krémezni kell egy friss sminktetoválást! Minden terület és technika utóápolása másképp zajlik. A szalon instrukcióit fontos szigorúan betartani. Néha ugyanis például épphogy jobb, ha hagyjuk az adott területet regenerálódás céljából kiszáradni… Amely testfelületet viszont szükséges krémezni, ahhoz a szalon biztosítja megfelelő utóápoló készítményt.
  • Egy frissen készült tetoválást erős napsütésnek 3-4 hétig szigorúan tilos kitenni, utána pedig 50 faktoros fényvédő krémet kell használni!
  • Az uszoda 3 hétig higiéniai okokból szintén kerülendő, ahogy a szauna és a szolárium is. A festék 6 hét alatt beépül, stabilizálódik és elnyeri végleges árnyalatát. Ezután már nem ártanak úgy a külső hatások, persze az óvintézkedések elvégzésével.
  • Az erős, nagy dózisú napfény szem- és szájtetoválásnál is okozhat elszíneződést. A szemöldök szürkülhet, az ajak barnulhat, a szemhéj pedig kékülhet. Ez kellemetlen, de magas faktorú fényvédővel kivédhető. Kenj be minden igénybe vett területet!

sminktetoválás

  • A medencék klóros vize és az erős napsütés együttesen szaharai csapást mérhetnek az adott felületre, ami csökkentheti annak színtartósságát. Figyelem, ez nem elszíneződést jelent, hanem a szín kifakulását… Egy fényes árnyalat 2-3 nyár alatt púderessé, mattá válhat. A veszély azonban könnyen elhárítható, ha az arcod bekrémezése során az ajkaidra, szemedre is felviszed a fényvédőt. Este pedig zsíros, magas E-vitamin tartalommal rendelkező krémmel és ajakápoló használatával teheted kerek egésszé a folyamatot. Így a sminktetoválásod máris megvédve.
  • A pigment 6 hét alatt épül a bőrbe, akkor nyeri el végleges színét és formáját a tetoválás. Három hónapon belül ingyenes korrekcióval is számolhatsz, amennyiben erre szükség lenne. Csak ezt követően mondható, hogy „kész egy sminktetoválás”.

Mindent összevetve egy nyaralást például érdemes úgy időzíteni, hogy a sminktetoválás és korrekció előtt egyaránt 1-2 héttel, utána pedig 3-4 hétig ne tervezzünk kirándulást!

SMINKTETOVÁLÁS FELSŐFOKON!

Mivel több mint 25 éves eljárásról beszélünk már Magyarország szintjén is, a tökéletes végeredmény garantált. Főleg azért, mert a tervezés sosem marad el! Ráadásul ez még semmilyen kötelezettséggel nem jár, teljesen szabadon alakítható. Ezután még akár meg is gondolhatod magad, ha nem tetszik a megtervezett forma, vagy maradnál a természetességnél. Eljátszani a gondolattal, hogy egy szépítő applikáció és mindenféle filter helyett a valóságban is tökélyre emeld a kényesebb területeket, viszont megér egy misét.

 

NE FÉLJ AZ ALLERGIÁS REAKCIÓTÓL SEM!

Ha extrém allergiás vendégről van szó, már hetekkel a realizáció előtt tesztelésen vesz részt az illető.  A pigmentminőséget ráadásul folyamatosan szabályozzák az EU-ban, a Bolvári Szalonban tehát ennek megfelelő, magas minőségű, prémium pigmentekkel dolgoznak. Többféle termékből választják ki számodra azt, melynek hála a nem kívánt mellékhatások elkerülhetőek. Gondolj csak bele, nap mint nap mennyi mindennel irritáljuk a bőrünket a dekorkozmetikumok és sminktermékek használatával. Sokkal több mérgező anyagot adva ezzel a szervezetüknek, mint egy egyszeri és biztonságos sminktetoválás. A nem megfelelő minőségű pigmentekkel ráadásul az allergián felül színelváltozást is okozhatunk, a rákkeltő anyagok bőr alá jutásáról nem is beszélve. A Bolvári Szalon segítségével biztos lehetsz benne, hogy „Reach Compliant” minősítésű pigmentekkel dolgozunk, amelyek megfelelnek a legmagasabb európai előírásoknak és szabályoknak.

Sminktetoválást készíteni művészet, és ehhez a Bolvári Szalon munkatársai is így állnak. Odafigyelnek arra, hogy ne csak egy vendégnek érezd magad a sok közül, hanem A vendégnek, akinek épp most teljesül a vágya. A valóra vált álom tartós megőrzéséhez pedig te magad is hozzájárulhatsz, ha tested minden felületét véded a környezeti hatásoktól. A szépség ugyan belülről fakad, de kívülről sem szabad elapadnia! Ügyelj a fényvédelemre mindig minden körülmények között – sminktetoválástól függetlenül is!