Alopecia, a krónikus szőrkihullás – van rá megoldás!

2023-07-27

A kopaszodás, őszülés és a ráncok korral járó jelenségek és nemtől függetlenül nem válogatnak. De hogy a tinédzsereket már idő előtt utolérje a szőrzet krónikus kihullása? Az nem az élet rendje, éppen ezért nem is kell beletörődni!

 

A tinikor már önmagában is buzog a pubertálással kapcsolatos kilengésektől, önbizalomhiánytól, frusztrációktól. Az alopecia viszont egy extra kellemetlenséget okozó dolog. A jó hír, hogy van rá megoldás!

Mi más lenne zavaróbb, mint egy kimagaslóan aszimmetrikus önarckép? Utóbbi időben sajnos azt tapasztaljuk, hogy rengeteg 14 év körüli fiatal válik alopeciássá, erre nyújt segítséget a Bolvári Szalon. Mélyen megérint bennünket, együttérzünk velük és szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy kissé “visszakapják” arcuk vonásait, karakterét és ezáltal önbizalmukat. Ezért úgy döntöttünk, havonta egy tinédzsernek DÍJMENTESEN készítünk Szalonunkban Hiperrealisztikus szemöldököt.

 

Szívet melengető érzés volt elkészítenem a 14 éves Gergő Hiperrealisztikus szemöldökét!

 

Lorin 12 éves gyönyörű kislány és 5 éve jelentkezett nála erős hajhullás és szemöldök vesztés.

AZ ALOPECIA JELENSÉGE

Sajnos nem csak a hajvesztést, de gyakran az egyéb szőrzettel borított testrészeket is érinti a folyamat. Ez éppenséggel jelenthetne egy hasznos jelenséget is, ám annak egyenetlen mivolta közel sem teszi pozitívvá. Lehet örökletes, stresszfaktoroknak “köszönhető”, de még pajzsmirigy problémákra is visszavezethető. Ismerős, hány férfi panaszkodik például arra, hogy a hajhullás megviseli, és nemcsak vizuálisan, hanem lelkileg is nyomást gyakorolva annak elszenvedőjére? Akkor képzeljük el, egy szemöldök mennyivel érzékenyebb pont lehet, hiszen ez keretezi be az arcunkat.

A SZŐR/HAJSZÁL FELÉPÍTÉSE

97% kreatin fehérje és 3% víz. Ebből tevődik össze egy-egy szál. A hajhagymából, szőrtüszőből kinővő szál pedig átmeneti és nyugalmi szakaszba is kerül életciklusa során. A folyamat végén például az új hajszál kitolja a régit. Egy felnőtt ember 100-150 ezer hajszálából naponta 50-100 hullik ki normál esetben. Ha viszont ez a szám több, mint az újonnan kinővő mennyiség, esetleg foltokban válik meg tőle a testünk felszíne, gyakran az egészségügyi állapotunknál kell kezdeni a kutakodást… Sosem szégyen szakemberhez fordulni, és annak javaslatait megfogadva felvenni a harcot a haj és a szőrzet megmentéséért. Hiszen mindez a szemöldökön túl érintheti a szakáll, a hónalj és még a szeméremszőrzet területeit is.

Nem kell azonban megijedni: az emberek 2%-ánál fordul elő a kellemetlenség életük során, és ez még mindig csak a második leggyakoribb magyarázat a szőrvesztésre. Ha szervi betegség áll fenn, annak kezelése utána a hajhullás is megszűnik. De jelentkezhet sokk vagy trauma, hormonzavar, pszichés kiváltó okok hatására is, de baktérium, fertőzés, gomba vagy vírus is lehet a ludas.

A FOLTOS HAJHULLÁS TÍPUSAI

Minél korábban jön ki az alopecia, annál valószínűbb, hogy nem áll meg egy testfelület érintettségénél:

Alopecia areata unilocularis: csak egyetlen foltban hullik ki a haj

Alopecia areata multilocularis: több tar folt is kialakul

Alopecia areata subtotalis: a haj majdnem a fejbőr egészéről kihullik

Alopecia areata totalis: az összes hajszál kihullik a fejbőrből

Alopecia areata universalis: a haj-, illetve szőrhullás a fejbőrt és az egész testet érinti

Ophiasis típus: az alopecia areata egy külön formája, melyre az jellemző, hogy a haj elsősorban a hajas fejbőr szélső területeiről hullik ki, általában a tarkóról, néha a halántékról vagy a homlokról.

Tüneti kezeléssel elő lehet egyébként segíteni a kopasz foltokon a hajnövekedést. A kezelést pedig a hajhullás stádiuma, előrehaladottsága határozza meg, miszerint szóba jöhet:

Cink (tabletta formában)

Kortikoszteroidok helyileg alkalmazva (krémek, oldatok, intrafokális injekció) és esetleg szisztémásan

Helyi immunterápia, kontakt szenzibilizáció (érzékenyítés) diphenycypron (DCP), nikkel: a bőrfelületre viszik fel

Immunmoduláns szerek: helyileg alkalmazott tacrolimus, pimecrolimus, szisztémásan ciclosporin A minoxidil (helyileg)

Nem szeretnél a gyógyszerek mellett dönteni, az esetleges kezelés során pedig kellemetlenül érezni magad? Ajánljuk figyelmedbe a Bolvári Szalon korrekciós metódusát. Kapd vissza azt a külsőt, amit Te is megérdemelsz, és ami nem fog többé negatívan megkülönböztetni a tömegben. Ne feledd, a Hiperrealisztikus szemöldök HAVONTA EGY TINÉDZSERNEK DÍJMENTESEN is elérhető! Legyőzheted az alopéciát vagy így vagy úgy, de a Bolvári Szalonnal mindenképp karöltve.

 

Természetesen nem csak tinédzsereket várunk sok szeretettel, felnőtteknek is készítünk Hiperrealisztikus szemöldököt akár alopecia, akár kemoterápia miatt kihullott szőr “pótlására” valamint szemhéj tetoválással az esetlegesen elvesztett szempillákat is tudjuk ellensúlyozni.

FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE A LINKRE KATTINTVA.